Programprosess 2025

Programkomiteen er i gang med noen av de største temaene for neste stortingsperiode. For å komme i gang har vi formulert disse målsettingene for samfunnet:


I løpet av programprosessen skal absolutt alle samfunnsområder, store som små, diskuteres og skrives. Ikke sitt og vent på programkomiteen for å begynne arbeidet med programarbeidet. Det er summen av oss alle som gjør den grønne bevegelsen sterk og unik!

Har du spørsmål? Kontakt programkomiteen: program@mdg.no 

Bildet viser milepæler i programprosessen. De ligger også i teksten.

Hvordan kan DU engasjere deg?

Gå hit

DU er en viktig ombudsperson for de folka og sakene du brenner for, lokalt og globalt. Kanskje noen saker eller personer var ekstra viktige for MDG i sist valgkamp i din kommune eller fylke? Da kan vi bruke det videre i programarbeidet mot stortingsvalget 2025!

Allerede nå kan du sende oss innspill på temaene ovenfor, og alle andre temaer du kan komme på. Send innspill her.

Du kan også gi innspill på gammelt arbeidprogram for stortingsperioden 2021-2025 her. Her kan du stemme opp og ned de enkelte tiltakene og gi kommentarer.

Meld deg som ressursperson her. Er du eller noen du kjenner spesielt opptatt av et tema og kan være med å skrive forslag, diskutere andres forslag, starte diskusjoner lokalt eller på sosiale medier? 

Kanskje du har blitt kjent med en organisasjon, en gruppe med folk eller et miljø i kommunen din, som har innspill til vår politikk? Videresend gjerne forslag fra dem via et av kanalene over (og husk å si fra til dem at du har gjort det!). 

Oppskrift til snøballaksjon:

Oppskrift til Snøballaksjoner

Hvordan kan du engasjere andre?

Kanskje du er ny tillitsvalgt, eller bor i et lokallag som har frivillige og medlemmer som har lyst til å bidra i Miljøpartiet De Grønne? Programmet vårt blir bare så bra som alle de som deltar i diskusjonene. Her er noen tips til hva du kan arrangere fysisk i kommunen du bor i, eller digitalt for medlemmene i lokal- eller fylkeslaget. 

 

 

Er du folkevalgt og vil knytte lokalpolitikken til det nasjonale programmet, eller en tillitsvalgt som har tid og ressurser til å bidra litt ekstra? Her er noen tips til:

 

Husk, vi trenger ikke bli enige med alle vi snakker med. Det er heller ikke poenget med et demokrati. Poenget er å lytte og lære, samtidig som vi står trygt plantet i grønn ideologi, med konkrete løsninger som vi vet hvordan virker.

Milepæler i programprosessen

 

Nåværende arbeidsprogram

Bildet viser programkomiteens medlemmer

Leder: Ingrid Liland, Oslo
Nestleder: Hildegunn Marie Tønnesen Seip, Rogaland

Faste medlemmer:
Frode Lindal, Troms og Finnmark
Tobias Stokkeland, GU-representant
Marie Storli, Oslo
Gjertrud Berg, Trøndelag
Pål Thygesen, Oslo
Suzanne Rødseth, Vestland
Marius Heide, Troms og Finnmark
Lan Marie Berg, Oslo
Even Nord Rydningen, Oslo
Bård Sødal Grasbekk, Buskerud
Miriam Langmoen, Oslo
Robert Svendsen, Nordland
Torkil Vederhus, Oslo

Varaer:
Christine Ødegaard, Vestland
Jonas Bugtene Boulifa, Trøndelag

Kontakt:
program@mdg.no